Milieusticker

Plaats reactie
Alex & Martine
moderator
moderator
Berichten: 6637
Lid geworden op: 17 dec 2009, 16:26
woonstreek: Sint-Niklaas
Motorhome merk en type: Knaus Boxstar Freeway

Milieusticker

Bericht door Alex & Martine »

http://www.anwb.nl/auto/nieuws-en-tips/ ... -duitsland

Umweltplakette voor Duitse milieuzones

Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. U mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer uw auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kunt u persoonlijk ook in de ANWB-winkel aanvragen. De sticker wordt dan binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

De gebieden waarvoor beperkingen gelden (Umweltzone), zijn te herkennen aan een verkeersbord met daaronder de soort milieusticker (Umweltplakette) die u nodig heeft om die zone in te mogen rijden (zie foto hiernaast). Heeft uw voertuig niet de getoonde sticker, dan mag u dat gebied dus niet inrijden. Ook voertuigen met een buitenlandse registratie, zoals bijvoorbeeld een Nederlandse, moeten een milieusticker hebben om dat gebied in te mogen.

Alle milieuzones in Duitsland hebben inmiddels de gele sticker als minimumeis. De rode sticker heeft dus geen funcite meer en wordt niet meer aangeboden.

Aangezien er geen autosnelwegen zijn in Duitsland die onderdeel zijn van een Umweltzone heeft u voor doorreis naar Oostenrijk of Zwitserland geen milieusticker nodig.

Welke steden/gebieden?
Klik hier voor een actueel overzicht van steden met Umweltzones en hun omvang op de website van het Duitse Umweltbundesamt.
http://gis.uba.de/website/umweltzonen/index.htm
Plaats reactie