Alarmen

Gesloten
Alex & Martine
moderator
moderator
Berichten: 6604
Lid geworden op: 17 dec 2009, 16:26
woonstreek: Sint-Niklaas
Motorhome merk en type: Carthago Chic 4.9

Alarmen

Bericht door Alex & Martine »

Een VV1
is een systeem dat het starten van het voertuig belet. Deze immobilisatie treedt automatisch in werking nadat het voertuig wordt stilgezet (ten laatste bij de opening van de deur of bij gebrek tussen de 10 en 60 seconden na het stilzetten van het voertuig).
Twee verschillende startonderbrekers (onderbreking van de onsteking of brandtoevoer,neutralisering van de starter,...) zorgen daarvoor.

Dit beveiligingsniveau is de instap onder de alarmsystemen. Deze startonderbreker schakelt zichzelf in na het uitschakelen van het voertuigcontact. Uitschakelen kan gebeuren door middel van een chip of afstandsbediening.
LET WEL: dit systeem is geen geluidsalarm en zal uw voertuig niet beveiligen tegen inbraakpogingen!

Een VV2
Elektronische immobilisatie door startstroomonderbreking + een geluidssignaal dat in werking treedt bij inbraak- of diefstalpoging. Een VV2-systeem is een (door Assuralia) goedgekeurd alarmsysteem dat voorziet in een elektronische immobilisatie door een dubbele motoronderbreking, maar bovendien is aangevuld met een zelfgevoede sirene, die in werking treedt wanneer bv de deuren worden geopend (= omtrekbeveiliging) en wanneer er in het voertuig bewegingen worden genoteerd (=binnenbeveiliging). Net zoals voor een erkend VV1-systeem (=enkel startstroomonderbreking) wordt voor een erkend VV2-systeem (stroomonderbreking + geluid) na plaatsing door een - door de meeste verzekeringen erkend - inbouwbedrijf een gehomologeerd een attest afgeleverd met daarop de classificatie (VV2) en het erkenningsnummer vermeld.

Alarmen met gps
Gesloten