Alufiber

Gesloten
Alex & Martine
moderator
moderator
Berichten: 6637
Lid geworden op: 17 dec 2009, 16:26
woonstreek: Sint-Niklaas
Motorhome merk en type: Knaus Boxstar Freeway

Alufiber

Bericht door Alex & Martine »

Toeleverancier van aluminium plaatmateriaal Euromax Coated Products in Roermond ontwikkelde een nieuw laminaat dat het uiterlijk van caravans verbetert. Consumenten willen het liefst een caravan die net zo glad en glanzend is als de auto. Met het traditionele aluminiumlaminaat dat Euromax produceerde was dat onmogelijk. De uitvoering van dit materiaal geeft een hamerslag-effect. Om dat te vermijden, gebruikten sommige caravanfabrikanten goedkopere vezelversterkte polyester. Dat is echter kwetsbaar voor verkleuring en beschadiging. Euromax ontwikkelde een laminaat van aluminium met glasvezelversterkt polyester, AluFiber, dat tegelijk duurzaam en strak is. De kunststof verbetert de deukgevoeligheid van aluminium, terwijl het aluminium zorgt voor een glad oppervlak.

Euromax denkt met het nieuwe laminaat zijn marktpositie te kunnen versterken. Het product is goed ontvangen bij caravan- en camperbouwers. Wel zal AluFiber vanwege de hoge prijs een beperkt marktsegment kunnen bedienen. Bij een marktomvang van 180.000 nieuwe caravans per jaar ziet Euromax echter voldoende groeimogelijkheden.


Deze tekst is reeds enkele jaren geleden gepubliceerd. Ik weet niet of er momenteel nog Mh's in Alufiber gemaakt worden...
Gesloten